Fotovoltaika

Huawei Luna S1: Inovativní konkurent pro Tesla Powerwall

Pokud jste zklamáni nedostupností Tesla Powerwall v České republice, máme pro vás dobrou zprávu. Společnost Huawei nabízí zajímavou alternativu v podobě systému Luna S1, který je již dnes k dispozici.

May 24, 2024

Klíčové přednosti

Huawei Luna S1 přichází s výjimečnou 15letou zárukou, což je na trhu fotovoltaických bateriových systémů unikátní. Tato dlouhá záruka nejenže garantuje spolehlivost a dlouhou životnost systému, ale také výrazně zvyšuje ekonomickou efektivitu investice. Delší životnost znamená lepší návratnost investice, což je pro uživatele klíčový faktor.

Systém Luna S1 je navržen tak, aby zvládal až 12 cyklů ročně, což znamená vysokou propustnost a efektivní využití kapacity baterie během její životnosti. Tato vlastnost, spolu s evropským designem a pasivním chlazením, zajišťuje nízkou hlučnost a vysokou odolnost vůči různým klimatickým podmínkám.

Vlastnosti a výhody systému Luna S1

Huawei klade velký důraz na bezpečnost. Luna S1 využívá nehořlavé LFP baterie, které jsou známé svou vysokou odolností a dlouhou životností. Tyto baterie jsou navíc navrženy tak, aby byly odolné vůči extrémním podmínkám, jako je mráz, horko, prach či sníh. Systém je dále vybaven funkcí detekce přehřívání a automatického odvádění plynů, což zajišťuje maximální bezpečnost.

Modularita a snadná instalace

Luna S1 je vysoce modulární systém, který umožňuje přidávat až tři bateriové moduly o kapacitě 7,14 kWh každý. Díky tomuto modulárnímu designu je instalace rychlá a jednoduchá, bez potřeby složitých nástrojů. Instalaci navíc usnadňuje systém Smart Design, který umožňuje vytvořit 3D model domu a optimalizovat umístění solárních panelů.

Chytrá optimalizace a monitoring

Systém Luna S1 je vybaven inteligentními optimalizéry, které zajišťují efektivní využití energie i při částečném zastínění panelů. Tyto optimalizéry také umožňují detailní monitoring jednotlivých panelů a systému jako celku, což zvyšuje bezpečnost a efektivitu. Další výhodou je schopnost systému reagovat na spotové ceny energie na trhu, což může výrazně zvýšit ekonomickou návratnost investice.

Inovativní řízení a nabíjení

Huawei nabízí také vlastní EV charger, který je plně integrovaný do systému Luna S1. Tento nabíjecí systém umožňuje flexibilní režimy nabíjení, což je ideální pro různé potřeby uživatelů. Nabíječka je navíc navržena tak, aby byla maximálně bezpečná a odolná vůči poškození.

Shrnutí

Huawei Luna S1 je inovativní a vysoce efektivní systém pro domácí fotovoltaiku, který nabízí mnoho výhod včetně dlouhé záruky, vysoké bezpečnosti, snadné instalace a chytrého řízení energie. Pokud chcete vědět více o tomto systému, podívejte se na naše video, kde najdete podrobnější informace.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.